Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułgarskie szaszłyki z mięsa mielonego"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Bułkę tartą zalej ciepłym rosołem.
Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę razem z papryką oraz żółtym serem. Czosnek przeciśnij przez praskę, a pietruszkę posiekaj.
Przygotowane warzywa wraz z pieczarkami podsmaż na oliwie. Ostudzone dodaj do mięsa. Wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.
Uformuj z masy wałeczki, po czym nadziej je na patyki do szaszłyków.
Umieść mięso w natłuszczonej brytfance i piecz w piekarniku 40 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Teresa Macura</strong>Źródło: Kurier TV