Do góry

Przekąski Przepis na:

Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową

Bulgur z boczkiem i fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1877 Ocena: 43127

Dodano:

Odsłon: 3014

Moja ulubiona kasza po polsku.

Składniki

  • 250 g kaszy bulgur
  • 250 g wędzonego boczku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • cebula
  • łyżka masła
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni i razem z tłuszczem i posiekaną natką dodajemy do całości. Składniki łączymy ze sobą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lwica007 16 listopada 2014 Nie cierpię wędzonego boczku,ale w tym towarzystwie prezentuje się super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 06 października 2014 Pycha! Kocham Bulgur :) Połączenie go z boczkiem i fasolką - fantastyczne! :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń