Do góry

Dodatki Przepis na:

Bułka drożdżowa

Bułka drożdżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14388

Dodano:

Odsłon: 1271

Super smakuje z kakao.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie kruszonki:
    Z podanych składników zagnieść kruszonkę i chwilę schłodzić w lodówce.
    Wykonanie:
    Z drożdży i kilku łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyn. Gdy lekko podrośnie dodać resztę składników (oprócz dżemu) i wyrobić gładkie ciasto. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, jeszcze raz zagnieść i przełożyć do przygotowanej formy. Górę bułki posmarować dżemem i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez ½ godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń