Do góry

Desery Przepis na:

Bułka drożdżowa

Bułka drożdżowa

Autor: malakucharka

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 24

Dodano: 26.01.2010

Odsłon: 1329

Bardzo dobre ciasto drożdżowe, można z niego upiec inne przysmaki np. rogaliki, pączki

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier i drożdże rozpuścić w mleku z 5 łyżkami mąki i przykryć. Jak podrosną dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Wyrobione odstawić w ciepłe miejsce aż potroi swoją objętość. Jak już urośnie wyłożyć na blachę na 15 min. Posypać kruszonką i piec ok 30-40 min w 180 stopniach

  2. Kruszonka: 1/4 kostki masła, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mąki tortowej, cukier waniliowy. Składniki posiekać i dać do lodówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń