Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułki nadziewane 3 serami

Przepis dnia 2011-10-13
Bułki nadziewane 3 serami

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 5654

Dodano: 10.10.2011

Odsłon: 22743

Wyśmienite bułeczki, do których nie potrzeba już żadnych dodatków.

Składniki

  • Na ciasto:
  • 125ml mleka
  • 20g drożdży
  • szczypta cukru
  • 250g mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • 60g miękkiego masła
  • Na nadzienie:
  • 100g sera typu Camembert
  • 100g tartego sera żółtego (ementalera)
  • 100g serka naturalnego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: mleko lekko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże oraz cukier i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wyrośnięte drożdże oraz miękkie masło i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką, ciasto powinno ładnie odchodzić od stolnicy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Następnie dzielimy je na róne4 części, każdą rozpłaszczyć na okrągły placek.

  2. Nadzienie: camembert kroimy w kostkę, dodajemy starty ser żółty, serek naturalny, szczypiorek, jajko, przyprawiamy pieprzem, solą i papryką.

  3. Na każdy placek nakładamy 1/4 farszu, brzegi sklejamy i formujemy bułeczki. Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Lekko studzimy na kratce, podajemy ciepłe. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.

  4. Bułeczki można również całkowicie ostudzić i zamrozić. Po rozmrożeniu wystarczy lekko podgrzać w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

patusia5 05 marca 2012 Dziękuję serdecznie i również pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

susi 04 marca 2012 JEST PANI SPECJALISTKĄ!!! TAKA MŁODA KOBIETA A TAK ŚWIETNE PRZEPISY!!!GRATULUJĘ TALENTU I DO ULUBIONYCH!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 27 lutego 2012 ale super!:) te buleczki mozna nadziac szynka, pieczarkami i mniam, musze koniecznie wyprobowac, wygladaja na bardzo mieciutkie:) ode mnie 5! pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 13 października 2011 Oj jak ja lubię kupić sobie taką bułeczkę do szkoły :D W sklepie nazywają się "Chorwackie" :) PYCHA! Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patusia5 12 października 2011 Serek naturalny to kremowy serek twarogowy, ja dałam taki typu Philadelphia. Z tych proporcji wychodzą 4 bułeczki, można podwoić ilość składników. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 12 października 2011 Już pisałam, że jesteś mistrzynią bułeczek. Czy serek naturalny to serek topiony ? Czy z tych proporcji wychodzą tylko 4 bułeki ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń