Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki przekładane jajecznicą"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 52
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 52
Składniki
Kiełbasę pokrój na drobne kawałeczki. Dymki oczyść, cebulki potnij w kosteczkę, a szczypiorek posiekaj. Kiełbasę wrzuć na zimną patelnię. Postaw na ogniu, mocno podgrzej.
Dodaj dymki, smaż dalej przez 2 minuty. W tym czasie bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, drobno je posiekaj.
Jajka wbij do miseczki, roztrzep z odrobiną soli oraz pieprzu. Wymieszaj z bazylią. Masę jajeczną wlej na patelnię z kiełbasą oraz dymkami. Mieszając, usmaż jajecznicę.
Pomidory umyj, pokrój na połówki ew. w grubą kostkę. Skrop je sokiem z limonki. Posyp solą, pieprzem i cukrem, przemieszaj.
Bułki przekrój w poprzek na pół, przełóż przygotowaną jajecznicą. Podawaj z sałatką z pomidorów.
W wersji jarskiej kiełbasę zastąp pieczarkami
ok. 20 min
porcja zawiera ok. 530 kcal
Ok. 2 zł za porcjęŹródło: Tina