Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są nie napompowane i bardziej pożywne
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3290
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3290
Składniki
Z ciepłego mleka,drożdży ,cukru i mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.. Do mąki dodać wyrośnięte już drożdze ,wodę z solą(rozpuścić w niej sól) Wyrabiając już dodać stopniowo stopiony już tłuszcz Wyrobione, już ciasto jak będzie gładkie posypać mąką i odstawić do wyrośnięcia
Formować kulki i układać na blasze wyłożonej papierem odstawić ponownie do wyrośnięcia. Gdy już podrosną nacinamy tępą stroną noża prawie do spodu Smarujemy wierzch olejem Bułki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni Pieczemy około 20- 30 minut