Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułki z farszem pieczarkowym

Bułki z farszem pieczarkowym

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 507

Dodano: 01.04.2013

Odsłon: 11584

Idealne na kolację lub śniadanko, można wykorzystać lekko podeschnięte pieczywo jak również modyfikować dodatki.

Składniki

  • bułki kajzerki, 6
  • pieczarki, okolo 1 kg
  • cebula, 2 duże
  • kiełbasa typu śląska, 4 laski
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z bułek odcinamy wierzch i wydłubujemy środek tak by powstała dość głęboka "miseczka".

  2. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodajemy cebule i pokrojone drobno pieczarki. Smażymy do miękkości pieczarek, przyprawiamy według uznania solą i pieprzem.Ja do swoich bułek farsz "przepuściłam" jeszcze przez takie urządzenie typu "super multi mikser"(kiedyś reklamowała do Danusia Rin), aby był drobniejszy.

  3. Bułeczki napełniamy farszem i posypujemy startym żółtym serem i pieczemy w piekarniku w temp.około 200st.C do rozlasowania sera i zezłocenia bułek. Podajemy z keczupem lub jakimś ulubionym sosem, np. czosnkowym...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ammarena 13 kwietnia 2013 wypróbowałam wczoraj, świetne ;) idealne z sosem czosnkowym własnej roboty. ;) pozdrawiam. 5

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 02 kwietnia 2013 Bułki super. Robię podobnie ale ścinam tylko piętkę wydrążam miąższ i nadziewam pieczarkami z cebulką. Twoje są fajniejsze bo z serem żółtym więc swoje zamieniam na twoje:-))) Pozdrawiam ciepło

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 02 kwietnia 2013 Witam:)No nie było mnie troszkę,ale teraz wracam i postaram się nadrobić troszkę stracony czas:)Pozdrawiam serdecznie:)

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 01 kwietnia 2013 pyszne zapiekanki, uwielbiam takie :)), Irmo, witam po przerwie :)))))

23 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń