Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki z jajkiem i pieczarkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, włóż do posolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Odcedź, przestudź, pokrój w plasterki. Bułki rozetnij. Skrop olejem. Ułóż na blasze. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika. Pieczarki oczyść, ew. krótko opłucz, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę, mieszając, zeszklij ją. Dołóż pieczarki. Smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec smażenia grzyby oprósz solą, pieprzem oraz ziołami. Zdejmij z patelni.
Ziemniaki zrumień na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Na drugiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Usmaż na nim jajka sadzone. Oprósz je solą i ziołami. Zrumienione bułeczki przełóż sałatą, pieczarkami oraz jajkami sadzonymi. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Tina