Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułki z kaszanką

Bułki z kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 7275

Dodano:

Odsłon: 245

Prosta rzecz a cieszy... Pewnie zaraz odezwą się przeciwnicy kaszanki, no nic zaryzykuję. Bułeczki są chrupiące, kaszanka idealna i do tego cebulka, świetna szybka przekąska po pracy, lub wczesna kolacja.

Składniki

  • dobra kaszanka 200 g
  • 4 małe kajzerki
  • 1 czerwona cebula
  • pieprz
  • 1/2-1 łyżeczka masła
  • 1 ząbek czosnku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek.
    Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu.
    Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki.
    Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą.
    Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki.
    Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze

  2. Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu.
    Od razu podajemy.
    Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 22 lutego Pycha <3 Uwielbiam <3 Jednak tylko białą kaszankę jem...każdy je, to co lubi ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń