Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki z wątróbką"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 132
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 132
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.
Z bułeczek zetnij wierzchy, wydrąż miękisz i namocz w mleku. Bułeczki w środku posmaruj masłem.
Wątróbkę i cebulę podsmaż na oleju. Kiedy ostygną, zmiel w maszynce razem z odciśniętym miękiszem. Wbij jajko, przypraw solą oraz pieprzem. Farszem napełnij bułeczki. Posyp startym serem.
Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 6. 90 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 360 kcal.Źródło: Takie jest życie