Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13093
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 54
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 49
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13093
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 54
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 49
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski dodać część wody i wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. W trakcie wyrabiania dodawać wodę tyle ile ciasto zabierze. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, żeby ciasto wyrosło. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Formować bułeczki i układać na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia. Bułeczki przez środek delikatnie naciąć nożem. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. W trakcie pieczenia bułeczki spryskać wodą.