Do góry

Desery Przepis na:

Buraczane brownie

Buraczane brownie

Autor: aska87

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 27

Dodano: 12.05.2018

Odsłon: 130

Zdrowsza wersja znanego ciasta. Buraki nie są wyczuwalne w smaku.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. W garnku roztopić masło.
    2. Dodać 200 gr czekolady odstawić n bok co jakiś czas mieszając, tak aby powstał jednolity sos. Potem należy trochę go wystudzić.
    3. Do miski wbić jajka, dodać cukier i wymieszać mikserem do powstania puszystej masy.
    4. Dodać powstały wcześniej sos czekoladowy i wymieszać do powstania jednolitej masy.
    5. Dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, ciągle mieszając.
    6. Dodać buraczki i pokruszona w drobne kawałki resztę czekolady.
    7. Całość dokładnie wymieszać.

    Ja czasem mi lubię dodać jeszcze odrobinę cynamonu, co fajnie, delikatnie przełamuje smak.

    8. Przelać ciasto do formy i piec w temperaturze 170 -180 ºC przez około 20 - 25 minut.



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń