Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Buraczane carpaccio na cukinii"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Buraki obierz, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj ocet i cukier. Gotuj do miękkości buraków (60 min). Pozostaw w wodzie do ostudzenia. Osusz, pokrój w plasterki. Umytą cukinię również pokrój w plasterki, obsmaż na 2 łyżkach oleju. Osącz z tłuszczu.
Plasterki cukinii rozłóż na talerzu. Na środku umieść buraki. Całość posyp solą i pieprzem, skrop olejem oraz sokiem z cytryny. Na wierzchu rozłóż osączone grzyby i rukolę.
czas ok. 80 min; porcja – 130 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety