Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj konfitura buraczana, nie jest za bardzo słodka. Będzie idealnie pasować do serów zwłaszcza pikantnych, do mięsa, dziczyzny, ale także idealnie będzie pasować do kruszonki, babki piaskowej.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 929
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 260
Składniki
Cytryny dokładnie myjemy i wyparzamy. Kroimy w cieniutki plasterki. Ugotowane wcześniej buraki obieramy i również kroimy na cieniutkie plasterki.
Cukier miód i imbir łączymy razem w dużym rondlu. Dolewamy 125 ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż płyn będzie miał konsystencję syropu.
Do syropu dodajemy pokrojone buraki i cytryny, całość mieszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 40 minut, mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.
Gotową i wystudzoną konfiturę przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Szczelnie zamykamy. Zużywamy w ciągu tygodni.