Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki czerwone z papryką:)))

Buraczki czerwone z papryką:)))

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 417

Dodano:

Odsłon: 14767

Dziś do słoików, ale zimowa porą na obiadek jako dodatek polecam:)))

Składniki

  • 5 kg buraczków czerwonych
  • 10 cebul
  • 10 papryk czerwonych
  • Na zalewę;
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 łyżka stołowa soli
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować i wystudzić.
    ( Ja przygotowałam je sobie dzień wcześniej )
    Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Paprykę oczyścić, umyć ipokroić w kostkę, podobnie cebule i poddusić na niewielkiej ilosci oleju.

  3. Składniki na zalewe zagotować i połączyć z buraczkami, papryka i cebulą.
    przełożyć do słoików i gotować przez 15 minut.

    Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 września 2014 Są wspaniałe,też tak robię i bardzo polecam.Tylko np.litrowe słoiki trzeba dłużej pasteryzować,ja kilka lat temu wszystkie wyrzuciłam bo za krótko były pasteryzowane:( Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń