Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki czosnkowe w soku własnym (na zimę)

Buraczki czosnkowe w soku własnym (na zimę)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 13461

Dodano:

Odsłon: 11755

Zdrowe i smaczne buraczki na zimę.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki umyć i nie obrane włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie buraczki obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z solą , pieprzem, cukrem, kminkiem i kwaskiem. Połączyć z rozdrobnionym czosnkiem i przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować około 20 minut. Odwrócić do góry dnem i ostudzić. Przenieść do piwnicy, używać np. do zup, mięs i sałatek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń