Do góry

Przekąski Przepis na:

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 319

Dodano:

Odsłon: 22459

Doskonały dodatek do obiadu.

Składniki

  • 0,5 kg buraczków
  • masło, łyżeczka mąki
  • łyżeczka śmietany
  • sól, pieprz, ocet winny
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane buraczki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rozpuścić w garnku kawałek masła, dodać łyżeczkę mąki. Do zasmażki wlać sok z buraków i dołożyć buraczki. Zasmażać przez 2-3 minuty. Doprawić do smaku octem winnym, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bluetta1 03 września 2013 Czy buraczki nie robią się gorzkie? Jak takie wyjdą co zrobić POMOCY;(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 10 sierpnia 2010 Uwielbiamy takie buraczki. Najczęściej podaje do smażonych kotletów i żeberek wieprzowych.Polecam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń