Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne tradycyjne buraczki do obiadu bez zbędnych dodatków typu papryka itp..:-)
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36115
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Polecam.
Odsłon: 691
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36115
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 195
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 336
Składniki
Buraki w łupinach gotujemy do miękkości. Ugotowane zalewany zimną wodą i w tej wodzie obieramy. Zetrzeć na grubych oczkach (jak ktoś lubi można na najmniejszych). Dodać najpierw po połowie cukru, octu i soli. Sprawdzić smak bo burak burakowi nie równy, zawsze można dodać składników, ująć już się nie da ;-) Napełniamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut. Smacznego!