Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 76
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Buraki umyć i ugotować w skórkach prawie do miękkości.
Gdy będą letnie obrać z łupin - można łatwo ściągnąć mając rękawiczki na rękach- obłuszczać skórkę w palcach lub nożykiem. Zetrzeć na tarce lub malakserze na wiórki. Doprawić po swojemu do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem - mają być słono-słodko-kwaśno-ostre :) zrównoważony smak lub jak kto chce. Wymieszać.
Wkładać do wcześniej umytych i przelanych wrzątkiem słoików, wytrzeć gwint i zakręcić zakrętki.
Pasteryzować w garnku z wodą, pod przykrywką, 10 min. od zagotowania.