Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki siostry Leonili

Buraczki siostry Leonili

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 299

Dodano:

Odsłon: 5958

buraczki z dodatkiem cebuli i "bogatszą" zalewą :-)

Składniki

  • buraki, 3 kg
  • cebua, 1 kg
  • ocet, 0,3-0,5 litra
  • ziele angielskie, 10 zairenek
  • liść laurowy, 5 sztuk
  • cukier, 1 szklanka
  • sól, 2 łyżki
  • goździki, 10 sztuk
  • woda, 1 litr
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki w łupinach ugotować do miękkości. Obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z pozostałych składników zagotować zalewę, dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Gotować 7 minut. Buraki wymieszać z zalewą, nałożyć do słoików. Pasteryzować 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń