Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki tradycyjne do słoików

Buraczki tradycyjne do słoików

Autor: KreatywnaKasia

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 1392

Dodano: 06.08.2017

Odsłon: 8531

Buraczki tradycyjne z cebulką najlepsze do obiadku,odkręcamy słoik i gotowe-warto je zrobić właśnie teraz kiedy buraczki są jeszcze młode i nie za wielki bo będą za to pyszne i słodkie ,szybko się ugotują i skórka prawie sama z nich zejdzie polecam

Składniki

  • 3 kg buraczków
  • 1 kg cebuli
  • pół szkl. octu
  • pół szkl. oleju
  • pół szkl. cukru
  • sól,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraczki,myjemy i gotujemy do miękkości.Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
    W dużym garnku rozgrzewamy olej wrzucamy na niego cebulkę i lekko podsmażamy.Dodajemy buraczki,ocet i cukier i gotujemy jeszcze ok 10 min.(co jakiś czas mieszając).
    Gorące wkładamy do słoików ,mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do całkowitego wystygnięcia przykryte ściereczką.
    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń