Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka,zdrowe i innaczej niż zwykłe buraczki
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Ugotowane do miękkości buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych podłużnych oczkach.Na patelni rozpuścić masło,wrzucić obrane i poszatkowane jabłko,wlać dwie łyżki wody i dusić 5minut
Następnie dodać buraki oraz śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką i dusić,mieszając,8-10minut.Doprawić do smaku niewielką ilością soli,cukrem oraz sokiem z cytryny lub octem