Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki w zalewie

Buraczki w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3701

Dodano:

Odsłon: 12828

Bardzo ,smaczne buraczki w zalewie doskonałe jako przystawka do obiadu potraw mięsnych i nie tylko

Składniki

  • 5 kg buraków (ugotować), 2 szkl cukru ,1 łyżka soli ,1,5 szkl octu ,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego ,2 laurowe liście ,1 ząbek czosnku
  • 4 cebule ( około pół kilograma ) 1/2 l wody
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę tak jak na sałatkę jarzynową
    Wrzucić do garnka wlać wodę i ocet resztę składników (przyprawy)
    Od zagotowania gotować zalewę 5 minut
    Buraczki zetrzeć na wiórki ,wlać zalewę dobrze wymieszać ,wkładać do słoików .
    Gotujemy-(15 minut od zagotowania )
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 13 sierpnia 2014 Pyszne! Kocham buraczki! Nasi zdrowi przyjaciele na cały rok. Twoje są pyszne - z dodatkiem cebulki, aromatyczne, słodko - kwaśne, intensywnie ziołowe - mniam! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 13 sierpnia 2014 Tak dla pewności zapytam, czy buraczki zetrzeć na grubej tarce i czy mają być surowe? Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 13 sierpnia 2014 Buraczki u nas to najlepsza zimą surówka, takiej wersji jeszcze nie znałam, więc do zrobienia :) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń