Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki z cukinią

Buraczki z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 432

Dodano:

Odsłon: 11023

smaczne połączenie buraczków z cukiną, jako dodatek do mięs idealny, polecam :))

Składniki

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg cukini małej lub średniej
  • 50 - 70 dag cebuli
  • Zalewa:
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli gruboziarnistej do przetwprów
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Buraczki należy ugotować w skórkach i po ostudzeniu obrać i pokroić w pół talarki ( użyłam małych buraczków ).

    2. Cukinię obrałam ze skórki i również pokroiłam w pół talarki.

    3. Cebulę obraną również pokroiłam w pół talarki ( dodałam pół kg )

    Pokrojone warzywa wymieszałam ze składnikami zalewy, należy to odstawić na godzinkę by się ''przegryzło''

  2. Po tym czasie przekładamy w słoiki wraz z sokiem i pasteryzujemy 25 minut.
    smacznego:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń