Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki z czosnkiem"
...ale pyszny.
Odsłon: 719
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 366
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 166
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5138
...ale pyszny.
Odsłon: 719
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 84
Polecam.
Odsłon: 628
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 366
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 166
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5138
Składniki
Buraki wyszoruj i opłucz pod zimną wodą. Włóż do dużego garnka i ugotuj w łupinach. Gdy będą już dość miękkie, odcedź, wystudź i obierz.
Pokrój w dowolny kształt (mogą to być plastry, kostka, ćwiartki) i włóż do słoików. Dodaj po 2 kulki ziela na każdy słoiczek i 3 kawałki czosnku pokrojonego w plastry.
Zalewę zagotuj i zalej nią buraki. Zakręć szczelnie słoiki i pasteryzuj ok. 15 minut. Ja rozdaję je znajomym. Są zachwyceni!
<strong>Katarzyna Janeczko z Katowic</strong>Źródło: Super TV