Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Buraczki z gulaszem ze schabu"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 719
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 719
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 84
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę z octem. Buraki obierz, opłucz, włóż do wrzątku. Gotuj około 40 minut. Mięso umyj, wytrzyj, potnij w niewielką kostkę. Pieczarki oczyść papierowym ręcznikiem, opłucz i osusz. Grzyby pokrój na kawałeczki. Ogórki potnij w cienkie słupki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pieczarki. Smaż je, mieszając. Po 2–3 minutach dołóż schab. Mięso smaż na dużym płomieniu, aż się zrumieni. Wtedy dołóż korniszony. Zalej winem i śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Gotuj jeszcze ok. 10 minut. 3Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Wlej do gulaszu. Gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Miękkie buraki wyjmij, lekko przestudź.
Następnie zetnij wierzchy i wydrąż ich środki półokrągłą łyżeczką. Uważaj, by nie uszkodzić ścianek. Wydrążone buraczki napełnij gulaszem. Obłóż kuleczkami miąższu. Podawaj np. z piure.
60 min; Cena porcji: ok. 4,50 zł; Porcja: 670 kcal.Źródło: Naj