Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki z octem winnym na ostro

Buraczki z octem winnym na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 5098

Dodano:

Odsłon: 5075

Przepis gospodyni księdza.

Przygotowanie

  1. Na obiedzie u księdza miałam okazję spróbować nieziemskich buraczków. Wystarczy pojechać w inny region kraju, do doskonałej gospodyni i od razu poznaje się nowe smaki.

    Ugotowałam buraki w mundurkach- 1 godzinę.

    Ostygnięte buraki obrałam i pokroiłam na mandolinie, w cienkie paski, cebulę w piórka a jabłka w ćwierć plasterki.

    Warzywa skropiłam olejem i octem winnym. Doprawiłam solą, cukrem i chili.

    Gotowe!

    Przepis można też wykorzystać do przetworów. Wtedy sałatkę trzeba pasteryzować około 20 minut.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń