Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki w innym wydaniu:),doskonale pasują do drobiu,np do kaczki,gęsi.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
Buraki oczyścić,ugotować w łupinach,obrać i pokroić w ósemki.Na patelni rozgrzać masło,dodać buraki,posypać cukrem i dodać sok z cytryny i pomarańczy.Wymieszać delikatnie i smażyć aż sos zgęstnieje.Od czasu do czasu wymieszać by słodycz oblepiła buraczki.Następnie dodać obraną,podzieloną na cząstki i pozbawioną białej otoczki pomarańczę,jeszcze chwilkę wymieszać (parę sekund),doprawić pieprzem i solą i podawać,smacznego.