Do góry

Zupy Przepis na:

Buraczkowa z fasolą

Buraczkowa z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 215

bardzo smaczna zupka

Składniki

  • 2 - 3 kości schabowe,
  • 6 -8 ziemniaków,
  • 4 ziarnka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 puszki fasoli białej,
  • 2 liście pora,
  • garstka natki pietruszki,
  • 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
  • ocet i cukier według swego smaku,
  • słoik pół litrowy buraczków (mam swoje),
  • 1 mała śmietana.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie:Do garnka wlać 3 litry wody,dodać kości schabowe i gotować do miękkości mięsa, następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy i ziele angielskie,doprawić do smaku przyprawą,wkroić por,gotować do miękkości ziemniaków, następnie dodać buraczki i odrazu fasolę, zagotować.Śmietanę rozrobić z wywarem z zupy,zalać zupę,zagotować.Na sam koniec wkroić drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń