Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraki na ciepło

Buraki na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 1853 Ocena: 42658

Dodano:

Odsłon: 820

Po prostu świetne są! Nie, że przechwalamy i zachwalamy się…po prostu uwielbiamy <3 I jeszcze bardzo zachęcamy! Pieczcie przy okazji…mogą „stać” kilka dni w lodówce…u nas to nie zdarza się :P więc kilka kilogramów można zawsze w słoiki zrobić.

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • sól, pieprz
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki sezamu
  • 50 ml octu ryżowego
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki obieramy, kroimy w kostkę. Mieszamy z olejem i przyprawami, układamy na blaszce i zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.

    No i tak zrobiliśmy, i zostało… więc

    Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy buraki, posiekany czosnek i sezam. Lekko podsuszamy w occie ryżowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 11 marca Pieczone uwielbiam, ale musze wypróbowac ten "wytrawny" smak, dotychczas jadlam buraki tylko slodko-kwasne.
Wygladaja pieknie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 24 lutego Uwielbiam buraczki na ciepło, i ten dodatek sezamu...kuszący :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 24 lutego Cudowne <3 :)
Mogłabym żyć na samach buraczkach ;)
Twoje wyglądają niesamowicie smacznie <3
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń