Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraki z curry i mlekiem kokosowym

Buraki z curry i mlekiem kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 417 Ocena: 7714

Dodano:

Odsłon: 5041

Buraki z curry i mlekiem kokosowym

Składniki

  • 3 średnie buraki
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki startego imbiru
  • pół łyżeczki curry
  • 1 łyżeczki poszatkowanej natki pietruszki
  • sól
  • olej rzepakowy (można użyć kokosowego)
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po tym czasie obieramy je i kroimy w dowolne mniejsze kawałki (ja pokroiłam je w grube słupki). Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, obsmażamy je to zeszklenia, dodajemy imbir i curry, smażymy 30 sekund. Do cebuli dokładamy buraki i mleko kokosowe, doprawiamy solą, gotujemy jakieś 2 minuty. Posypujemy natką. Podajemy z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń