Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraki z grzankami i pesto

Buraki z grzankami i pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 334

Dodano:

Odsłon: 1852

To chyba będzie najdziwniejsze połączenie z jakim mieliście do czynienia ale zapewniam, że efekt jest niezły. Poza buraczkami na ciepło robionymi przez moją mamę oraz nieśmiertelnym barszczem czerwonym - nie specjalnie widziałam dla nich zastosowanie. I tu wkracza mój brat, który zaskakuje mnie swoimi kulinarnymi pomysłami. Ta sałatka wyszła mu świetnie więc dziele się z Wami przepisem:

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki myję i piekę owinięte folią w 190 stopni przez około 60 minut w piekarniku - aż będą miękkie. Obieram je i kroję w cienkie plasterki. Bazylię z solą, oliwą, czosnkiem i podsmażonymi na patelni orzechami miksuje na gładką masę. Na talerzu układam rucole, buraki, pokrojoną w piórka cebulę. Skrapiam oliwą, układam grzanki, na sam wierzch daję łyżkę pesto i dekoruje bazylią. Na całość ścieram parmezan w dość duże pióra.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń