Do góry

Dania główne Przepis na:

Burger z tuńczyka w sezamie z dodatkiem avocado

Burger z tuńczyka w sezamie z dodatkiem avocado

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 1169

Dodano:

Odsłon: 806

Alternatywa dla mięsnych burgerów - burger z tuńczyka z puszki w otoczce z sezamu, z dodatkiem avocado, ogórka i cebuli i sosu majonezowego.

Składniki

  • BURGERY
  • 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej
  • 1 jajko
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • garść nasion sezamu
  • DODATKI
  • 2 bułki
  • czerwona cebula,
  • majonez zmieszany z sosem z chilli,
  • Ogórek
  • avocado
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować burgery:
    Płatki owsiane zmiksować w blenderze na drobno. Cebulę i szczypiorek posiekać.
    Tuńczyka odsączyć.
    Do miski włożyć tuńczyka, jajko, płatki owsiane, cebulę, szczypiorek, sól z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić masę do lodówki na 15 minut.

  2. 3-4 łyżki majonezu wymieszać z ostrym sosem chilli i dodać trochę cytryny.
    Burgera podawać w bułce, z sosem, z avocado, ogórkiem i czerwoną cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń