Do góry

Dania główne Przepis na:

Burgery wołowe

Burgery wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Burgery wołowe"

Składniki

  • 20 dag polędwicy wołowej
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • kawałek korzenia imbiru (5 cm)
  • łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 3 łyżki bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • olej
  • sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zmiel. Cebulę oraz imbir oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej, czosnek drobniutko posiekaj.

  2. Mięso przełóż do miski. Dodaj przygotowane oraz musztardę. Wlej bulion, wymieszaj. Przypraw masę solą oraz pieprzem.

  3. Uformuj dwie kule. Każdą przełóż do foremki w kształcie serca lub do formy do sadzonych jajek. Grill posmaruj olejem i opiekaj kotlety po 4 minuty z każdej strony. Gorące podaj w bułce, z frytkami lub smażonymi ziemniakami i surówką.

  4. Mięsne serduszka możesz przygotować z każdego innego mięsa, np. drobiowego czy wołowo-wieprzowego. Można je także usmażyć.

  5. Porcje: 2, 20 min, cena 4,40 zł, 160 kcal

  6. Ewa Szymczak z Legnicy

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń