Do góry

Śniadania Przepis na:

Burgery z łososia i bakłażana.

Burgery z łososia i bakłażana.

Autor:

Przepisów i artykułów: 686 Ocena: 12848

Dodano:

Odsłon: 208

Delikatne burgery do bułki z dodatkami lub do obiadu...Serdecznie polecam:)

Składniki

  • łosoś surowy 300g
  • Bakłażan
  • kilka bąków zielonej cebulki
  • mała czerwona cebula
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • 2 jajka
  • papryczka chili
  • płatki owsiane 3-4 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki plus do obtoczenia
  • sól do smaku
  • czosnek 3 ząbki
  • tłuszcz do obsmażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bakłażana pokroić drobno ,nasolić i zostawić na sitku na 15min.by puścił soki.

    Łososia,cebulki,czosnek,papryczkę również drobno pokroić.

    Dodać płatki owsiane,jajka,ocet balsamiczny,odciśniętego bakłażana,bułkę tartą i dobrze wyrobić masę.

    Formować małe burgery,posypać bułką tartą i kłaść na rozgrzany tłuszcz.

  2. Ja robiłam na patelni grillowej z minimalną ilością masła klarowanego.
    Usmażyć z dwóch stron na złoty kolor.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń