Przekąski Przepis na:
Burgery z serem

Składniki
- mięso mielone, 500 g
- jajko, 1
- namoczona w mleku i odciśnięta bułka, 1
- bazylia i oregano, 1 łyżka
- Bułka tarta, 100-150 g
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso mielone dobrze wyrabiamy z dodatkiem jajka, bułki, bułki tartej i przypraw. Formujemy płaskie burgery i smażymy je z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia na każdym burgerze układamy plaster cebuli i plaster żółtego sera. Smażymy je dodatkowe 3 minuty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 3 minuty. Burgery podajemy na podpieczonej bułce z sałatą lodową, plastrami pomidora, ogórka, ketchupem i majonezem.
Komentarze do przepisu (0)