Do góry

Dania główne Przepis na:

burgery z soi

burgery z soi

Autor: oldzia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 26.05.2010

Odsłon: 773

Przepis z programu "Jesteś tym co jesz", w oryginalnej wersji są to burgery z ciecierzycy.

Składniki

  • soja, 2/3 szklanki
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • marchewka, 1
  • mała cebula, 1
  • ziarno słonecznika, 30 g
  • łyzki tahini (ja dodałam olej sezamowy), 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • świeża kolendra lub ziarna kolendry z torebki, garść świeżej, łyżka z torebki
  • vegeta, 2 łyżki
  • można dodać natki pietruszki, trochę
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Soję zamoczyć na noc, następnie gotować ok.60 min, żeby szybciej zmiękła można dorzucić do gotowania trochę vegety albo sody.

  2. marchew zetrzeć na tarce, cebulę pokroić na małe części, czosnek rozgnieść. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze, kiedy wszystko ma konsystencję papki zwilżyć dłonie i formować kotlety (trochę spłaszczyć) Nagrzać piekarnik, piec 15-20 minut w temp.220 stopni C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń