Do góry

Desery Przepis na:

Cake pops

Cake pops

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Cake pops"

Składniki

  • biszkopt
  • 2-3 łyżki serka mascarpone
  • 2 łyżki kremu czekoladowego
  • np. Nutelli
  • 2-3 polewy różnego koloru
  • kolorowe posypki
  • pisaki cukrowe
  • patyczki do lizaków lub lodów
  • ewentualnie patyczki do szaszłyków (z obciętymi ostrymi końcami)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt kruszę na drobne kawałki. Mieszam z kremem czekoladowym  i mascarpone. Jeśli masa jest za sucha, dodaję więcej serka i Nutelli. Masa jednak ma być gęsta. Następnie formuję w rękach kulki i odstawiam na talerzyk. Schładzam je w lodówce około 30 min. Jedną polewę rozpuszczam, maczam w niej patyczki i wbijam je w kulkę (do połowy).

  2. Układam kulki na talerzu (patyczkami do góry) i wstawiam do lodówki do schłodzenia na ok. 30 min. Rozpuszczam kolejną polewę, zanurzam w niej kulki, strząsam delikatnie jej nadmiar, posypuję posypkami. Odstawiam do zastygnięcia lub maczam w następnej polewie i powtarzam resztę czynności. Gdy ostatnia polewa zastygnie, dekoruję kulki pisakami cukrowymi. Wstawiam je do szklanek (kulką do góry) tak, by niczego nie dotykały, podaję.

  3. Anna Złotkowska z Wrocławia

  4. 60 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 10-12 sztuk

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń