Do góry

Przekąski Przepis na:

Calzone z warzywami i kurczakiem

Calzone z warzywami i kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 101

Dodano:

Odsłon: 476

Dla wielbicieli pizzy, w nieco innym wydaniu ????????????

Składniki

5-6 os. 30 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto drożdżowe. Drożdże rozrobić z cukrem, niewielka ilością mąka, szczyptą soli oraz odrobiną wody. Odstawić na ok 10 min. Po tym czasie dodać mąkę, wodę, sól oraz zioła wyrobić ciasto pod koniec wlać olej i uformować kulke. Odstawić w ciepłe miejsce aby uroslo. W czasie gdy ciasto odpoczywa robimy farsz.

  2. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawic i usmażyć na patelni. Warzywa obrać pokroić w kostkę, sparzyć we wrzotku gotując ok 2 min.
    Ciasto rozwałkować, wyciąć duże koła (w zależności od tego jakie duże chcemy pierożki) nałożyć farsz i skleic na kształt pieroga. Uformowane pierogi ułożyć na blaszcze, posypać górę przyprawami i piec w 200 stopniach ok 30 min.
    Smacznego.

  3. Polecam do środka dodać trochę startego sera.
    Również pysznie będzie smakowało w środku z sosem bolognese.
    Oczywiście do środka może wrzucać swoje ulubione produkty napewno wyjdzie smacznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń