Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert na ciepło

Camembert na ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 255

Dodano:

Odsłon: 6503

To szybkie śniadanie w pierwotnej wersji polegało na włożeniu sera na 30 sekund do mikrofalówki i dodaniu żurawiny. Stwierdziłam, że jak najbardziej dżem z czerwonej porzeczki może zastąpić żurawinę w połączeniu z camembertem. Zapraszam również na bloga

Składniki

  • 1 ser typu camembert
  • 4 plasterki szynki westfalskiej
  • 2 orzechy włoskie
  • żurawina lub dżem z czerwonej porzeczki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser rozciąć tak, żeby powstały dwa plastry, "wcisnąć" weń orzechy, owinąć każdy plaster dwoma plasterkami szynki. Wrzucić na suchą teflonową patelnię, przykryć, zmniejszyć ogień do minimum. Po 2 min. obrócić ser. Chodzi o to, że ser ma być miękki, ale tak, żeby nie wylewał się na patelnię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 05 sierpnia 2011 Smaże ser w całości na patelni pod pokrywką. Rozcinam dopiero na talerzu, podaję oczywiście nierozłącznie z żurawiną. Z szynką nie próbowałam, boję się, że "przyćmi" on delikatny smak sera. Ale może kiedyś się skuszę....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń