Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Camembert po hawajsku"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 784
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 784
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 902
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 20 minut
Sałatę porwać na kawałki. Szalotkę obrać, posiekać. Ocet winny utrzeć z solą i pieprzem. Dolać oliwę i ubijać trzepaczką na sos. Wymieszać go z szalotką.
Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną pieprzu. Na drugim talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą. Camembert maczać najpierw w jajku, potem panierować w bułce z mąką. Kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Przełożyć na talerz. Przykryć plastrem ananasa i plasterkiem szynki. Sałatę polać dresingiem.
Camembert serwować z sałatką i, kto woli, z konfiturą żurawinową lub borówkową do mięs (ze słoika).Źródło: Życie na gorąco