Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert z bagietką czosnkowo-ziołową

Camembert z bagietką czosnkowo-ziołową

Autor: Gosialala

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 61

Dodano: 08.03.2012

Odsłon: 3673

Jak nie mam czasu na pichcenie to robię właśnie to danie ;)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Camembert panierujemy w roztrzepanym jajku, mące, znów w jajku i bułce tartej. Do roztrzepanego jajka zawsze dodaje dużą dawkę pieprzu. Camemberta smażymy z obu stron do przyrumienienia.

  2. Bagietkę nacinamy i smarujemy masłem zmieszanym ze sprasowanym czosnkiem, pieprzem, bazylią i oregano. Bagietkę podpiekamy w temperaturze 200°C. PS. Osobiście uwielbiam sobie maczać kawałki bagietki w takim rozpuszczonym serku :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gosialala 12 marca 2012 Pyszny a zarazem kaloryczny, ale od czasu do czasu można zaszaleć ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 09 marca 2012 O tak, panierowany camembert jest pyszny, też go robię jak nie mam pomysłu na obiad lub kolację :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń