Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance

Camembert z miodem i orzechami na chrupiącej grzance

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 806

Dodano: 06.11.2012

Odsłon: 1960

Chrupiąca maślana grzanka z delikatnym serem , orzechami i miodem , w sam raz dla niespodziewanych gości!

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do temp. ok 160C. Camembert kroimy na 2 części. Wierzch nacinamy w krateczkę.

  2. Orzechy drobno kroimy.Układamy na serze.Polewamy łyżką miodu.Wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko natłuszczoną.

  3. Zostawiamy w piekarniku ok. 12-15 minut. Ok. 4 minutki przed końcem pieczenia do piekarnika wkładamy chleb posmarowany masłem. Wyciągamy razem. Ser podajemy na chrupiącej grzance. Zajadamy gorące!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasiek_22 09 listopada 2012 OMG wygląda koszmarnie :/ może lepeij smakuje....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń