Do góry

Dania główne Przepis na:

Camembert z żurawiną

Camembert z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"

Składniki

  • 2 serki camembert
  • 5 dag żółtego sera
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia
  • żurawina ze słoika
  • sól
  • mielona słodka papryka
  • czerwony pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać bardzo drobno. Dodać utłuczony czerwony pieprz, wymieszać z żółtym serem, doprawić solą i papryką. Serki camembert przekroić w poprzek.

  2. Połówki serków przełożyć nadzieniem z natki, czerwonego pieprzu i żółtego sera. Złożyć z powrotem, docisnąć starannie, żeby się porządnie skleiły.

  3. Jajko rozmącić, bułkę tartą wysypać na talerz. Serki zanurzać ostrożnie najpierw w jajku, potem w bułce. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, podawać gorące z żurawiną, posypane odrobiną czerwonego pieprzu.

  4. ok. 20 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń