Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni po meksykańsku"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 67
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso mielone wrzuć na patelnię. Przesmaż na 1-2 łyżkach oleju na złoty kolor. Dodaj mrożonkę meksykańską. Smaż razem, często mieszając 5-8 minut. Dopraw farsz do smaku solą, pieprzem oraz kuminem.
Przygotowany farsz nałóż do rękawa cukierniczego (lub worka foliowego z odciętym rogiem) i napełnij nim surowe rurki cannelloni. Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę obierz i poszatkuj, przesmaż na łyżce oleju.
Dodaj pomidory wraz z zalewą. Duś 10 minut. Sos dopraw solą i pieprzem. Cannelloni układaj warstwami w naczyniu żaroodpornym, polewając sosem i posypując parmezanem. Zapiekaj 45 min w 180 st.
czas ok. 80 min; porcja – 410 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety