Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki makaronowe nadziewane farszem serowym z pieczarkami, polane pysznym meksykańskim.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy serki topione, mieszamy aż się rozpuszcza.
5. Rurki cannelloni nadziewamy farszem.
6. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Polewamy sosem meksykańskim.
8. Zapiekamy pod przykryciem 35 minut w 180˚C.
9. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startym serem na tarce o dużych oczach i zapiekamy jeszcze 10 minut bez przykrycia.
10. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
11.Danie gotowe. 12. Smacznego.