Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z fetą"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
Makaron gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Szpinak rozmrażamy, dymkę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dorzucamy odsączony z wody szpinak, pokrojone suszone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec mieszamy z rozdrobnioną fetą. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Sos: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, chwilę gotujemy, odstawiamy i miksujemy na gładki sos.
Sosem polewamy makaron, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy, aż ser się rozpuści.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 264 kcal, Białko: 10,7 g, Tłuszcz: 15 g, Węglowodany: 26 gŹródło: Rewia