Do góry

Dania główne Przepis na:

cannelloni z mięsem mielonym

cannelloni z mięsem mielonym

Autor: MonCheri

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 158

Dodano: 18.07.2010

Odsłon: 9038

Dla wielbicieli makaronu:)pyszne, proste

Składniki

  • makaron cannelloni, ok.10-12 rurek
  • mięso mielone, >0,5kg
  • majeranek, szczypta
  • sól czosnkowa, szczypta
  • pieprz czarny, szczypta
  • sos pomidorowy np knorr (można też wykonać samemu), tak by makaron niemal w całości pokryty był sosem
  • ser żółty lub parmezan, garść/szczypta
  • zioła (nać pietruszki lub bazylia), garść
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso smażymy, dodajemy soli, pieprzu, majeranku, mięso studzimy. Makaron parzymy przez ok 2 min w gorącej wodzie, rurki nadziewamy mięsem. Smarujemy naczynie żaroodporne masłem, wkładamy rurki, polewamy sosem, sypiemy ser i zioła. Pieczemy ok 25-30 min w piekarniku w temp ok.180st. Życzę smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mariola1975 14 czerwca 2012 Wygląda cudownie!
Moje cannelloni właśnie wylądowały w piekarniku, już nie mogę się doczekać…
dodałam jeszcze do sosu świeżej papryki chili i sera.
Dziękuję za przepis! dodam jeszcze że od poniedziałku w Lidl dni Włoskie więc zaopatrzę się w Włoskie sosy.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń