Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z serkiem z wiaderka.

Cannelloni z serkiem z wiaderka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8088

Dodano:

Odsłon: 10485

Danie obiadowe na słodko. Tak proste że zrobiła go dzisiaj moja 10-letnia córka, z lekką moją pomocą.

Składniki

  • 12 rurek cannelloni
  • pół kilograma sera białego (500 g) w wiaderku
  • 1 jajko
  • 2 czubate łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 czubate łyżki cukru
  • pianka: 2 jajka
  • szklanka śmietany 18 %
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ser miksujemy z jajkiem, mąką, cukrami.
    Nasze rurki napełniamy serem, układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Śmietanę, jajka, mleko i cukier miksujemy na puszystą piankę, którą wylewamy na nasze rurki.
    Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 20 minut, odkrywamy folię i pieczemy do momentu jak nasza pianka zrobi się sztywna.
    Możemy zetrzeć na wierzch czekoladę I SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń